Het is gezonder en je darmen kunnen het beter verwerken, daarom neemt de populariteit van speltbrood snel toe. Veel bakkers en ook supermarkten nemen het op in het vaste assortiment. Let er dan wel op, dat het 100% speltbrood is. Maar je kunt ook zelf speltbrood maken. Hieronder vind je een basisrecept voor speltbrood dat je bakt in de oven.
Ingrediënten
voor een brood van zo’n 700 gram
- 500 gram speltbloem
- 300 ml water
- 7 gram droge gist
- 10 gram suiker of suikervervanger
- 10 gram boter
- 7 gram zout
Houd je exact aan de hoeveelheid bloem en gist. Anders kan alles te veel worden.
Bereiding speltbrood uit de oven
Kneed de ingrediënten tot een mooi glad deeg. Zet het in een kom met een doek er over aan de kant, zodat het geheel goed kan rijzen.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Zet het deeg nadat het klaar is met rijzen (stopt vanzelf) in de oven. Bak het brood in 45 minuten klaar.
Het brood is uiteraard ook te bakken in een broodbakmachine. Bekijk dan de exacte instructies voor temperatuur en duur in de instructies van de broodbakmachine.
Tip varieer eens met ingrediënten door het deeg, zoals rozijnen en noten, maar ook met gedroogde tomaten en zwarte olijven.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024