Bloemkool is een groente die bij veel mensen geliefd is. Je kunt er veel lekkere dingen meemaken, waaronder deze bloemkool stamppot zonder aardappelen! Koolhydraatarm en een goede keuze tijdens deze nazomerdagen.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 200 gr andijvie
- 1/2 eetlepel karnemelk
- 100 g gerookte zalm
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- peper
Bereiding van de bloemkool stamppot:
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de roesjes eraf. Kook de bloemkool in 10/15 minuten gaar. Was de andijviebladeren en snijd ze in kleine dunne sliertjes. Giet de bloemkool af en voeg de andijvie, de melk en een klein beetje peper toe.
Stamp het aan met een puree stamper. Zet vervolgens een pan op het vuur, hierin rooster je kort de zonnebloempitten. Blijf er wel bij en keer regelmatig want ze verbranden heel snel. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg deze samen met 2/3e van de zonnebloempitten door de bloemkool stamppot. Roer alles goed door en serveer met wat extra zonnebloempitten. Eet smakelijk!
—
(Red) Dit heerlijke recept met bloemkool hebben wij gekregen van onze gastblogger Annemiek! Meer informatie over haar kan je hier beneden vinden.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Paola zegt
Lekker makkelijk, vraag me alleen af hoe je dit in hemelsnaam lekker krijgt. Precies recept gevolgd en jammer van de dure ingrediënten zoals zalm. Had daar zeker iets mooiers mee kunnen doen. Helaas niet voor herhaling vatbaar.
Annemiek zegt
Hay Paola,
Bedankt voor je eerlijke reactie, jammer om te horen dat het niet voor herhalng vatbaar was! Wat vond je exact minder lekker?
Groetjes,
Annemiek
Annemiek zegt
Hi Annemiek,
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Alvast bedankt,
Groetjes!
Annemiek zegt
Hay Annemiek,
Dit recept is voor 1 persoon!
Liefs
Annemiek
Karin Peperkamp zegt
Hallo Annemiek,
gebruik je nu melk of karnemelk in dit bloemkool gerecht?
Annemiek zegt
Hay Karin,
Karnemelk gebruik je bij dit gerecht!
Liefs
Annemiek