Bloemkool kennen we vooral van de traditionele wijze met aardappelen en een ‘papje’. Maar we hebben al verschillende manieren uitgeprobeerd. Dit recept voor bloemkool-wortelsoep is een eenvoudig gerecht voor een maaltijdsoep.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kleine bloemkool
- 2 tenen knoflook in de schil
- halve liter wortelsap
- halve liter groentebouillon
- scheutje olijfolie
Extra nodig
Bereiding
Doe de olie in de pan en pof de knoflook in de schil in de pan. Bak ze vijf minuten. Haal de knoflook uit de pan. Doe de bouillon, sap en bloemkool in de pan. Kook het geheel in ong. 20 minuten gaar. Pureer de soep fijn. Je kunt er lekker een paar blaadjes basilicum over doen voor een beetje extra bite.
Ook lekker als lunch!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept voor een gezonde soep met kokosmelk - 24 september 2023
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
Laat een reactie achter