• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot

Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot

Laatste update: januari 27, 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 1 minuut

Mijn dochter van 10 is sinds kort vegetarisch geworden, maar had wel trek in andijviestamppot. Dus uitdaging nummer 1 en ik ben niet zo’n fan van aardappels. Uitdaging 2 was dus een goede vervanger van de aardappels. Dat werd bloemkool. We hebben genoten van deze vegan én koolhydraatarme andijviestamppot.

Ingrediënten voor 4 personen

  • kleine bloemkool
  • 500 gram andijvie
  • 20 zongedroogde tomaten
  • 4 el. tomatenpesto
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje plantaardige melk
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool in 15 minuten gaar. Snij de knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Fruit de knoflook en ui in een scheutje olijfolie. Doe de tomaatjes er naar 5 minuten bij.

Als de bloemkool lekker zacht is, dan kun je het met een staafmixer en een scheutje plantaardige melk pureren. Meng de tomatenpesto door deze puree. Roer de ui, knoflook en tomaatjes hier door. Vervolgens meng je de andijvie erdoorheen en smikkelen maar!

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept Vegan Pittige Bloemkool-Kerriesoep
    Recept Vegan Pittige Bloemkool-Kerriesoep
  • Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
    Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
  • Spinazie-courgette-soep met feta
    Spinazie-courgette-soep met feta

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: diner, plantaardig, recept, vegan, veganistisch, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Waarom co-enzym Q10 slikken?
  • Boekreview WAYOOH!, origineel en nieuw kookboek van Ramon Beuk
  • Wat is de oorzaak van jullie relatieproblemen?
  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven