• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot

Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 1 minuut

Mijn dochter van 10 is sinds kort vegetarisch geworden, maar had wel trek in andijviestamppot. Dus uitdaging nummer 1 en ik ben niet zo’n fan van aardappels. Uitdaging 2 was dus een goede vervanger van de aardappels. Dat werd bloemkool. We hebben genoten van deze vegan én koolhydraatarme andijviestamppot.

Ingrediënten voor 4 personen

  • kleine bloemkool
  • 500 gram andijvie
  • 20 zongedroogde tomaten
  • 4 el. tomatenpesto
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje plantaardige melk
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool in 15 minuten gaar. Snij de knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Fruit de knoflook en ui in een scheutje olijfolie. Doe de tomaatjes er naar 5 minuten bij.

Als de bloemkool lekker zacht is, dan kun je het met een staafmixer en een scheutje plantaardige melk pureren. Meng de tomatenpesto door deze puree. Roer de ui, knoflook en tomaatjes hier door. Vervolgens meng je de andijvie erdoorheen en smikkelen maar!

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • bloemkool-wortelsoep
    Bloemkool-wortelsoep met gepofte knoflook
  • bloemkool
    Linzensalade met bloemkool en kerstomaten
  • bloemkool stamppot zonder aardappelen
    Bloemkool stamppot zonder aardappelen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: diner, plantaardig, recept, vegan, veganistisch, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Slecht slapen na sporten, hoe voorkom je dat?
  • Onze ervaring met de Oura Ring 4, wat doet het met je gezondheid?
  • Rooibosthee, is het gezond of erg overrated?
  • Zo leef je gezonder als ADHD’er
  • Leuke HIIT training​ voor 2 personen

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven