• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Linzensalade met bloemkool en kerstomaten

Linzensalade met bloemkool en kerstomaten

Gepubliceerd op: 4 november 2014 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 1 minuut

linzen-salade-bloemkoolIngrediënten voor 2 personen

  • 1 bloemkool
  • 150 gram kerstomaten
  • 200 gram groene linzen
  • 4 kleine tenen knoflook, schoongemaakten in tweeën gesneden
  • vier volle handen rucola
  • zout, peper en olijfolie

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. Kook de linzen op basis van de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaatjes, snijd de bloemkool in roosjes en spoel ook deze af. Doe de tomaten, bloemkool en knoflook in een ovenschaal en meng met zout, peper en olijfolie. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Haal de groenten uit de oven als de bloemkool mooi gegrild is en zacht (de roosjes zijn dan lichtbruin en je kunt er met een vork inprikken) en laat even afkoelen. Haal de linzen van het vuur als ze al dente zijn en spoel af met koud water. Laat alles ongeveer tien minuten afkoelen.

Ondertussen maak je de dressing. Verwijder de knoflook uit de schaal met groenten, pureer met een vork en mix dit met olijfolie, zout, peper en een beetje water. Voeg dan de rucola toe, de groenten en de linzen en mix alles goed door elkaar.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot
    Vegan en koolhydraatarme andijviestamppot
  • Hartige taart met bloemkool
    Hartige taart met bloemkool
  • bloemkool-wortelsoep
    Bloemkool-wortelsoep met gepofte knoflook
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Gezond leven met ADHD: zo wordt het wél haalbaar
  • Waarom heb je misschien extra vitamine K nodig?
  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven