Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht als je het brood er doorheen doet. Je kunt het brood ook weglaten voor een heerlijke salade bij een stukje vlees of vis.
Ingrediënten voor vier personen
- 500 gram witlof
- 200 gram gorgonzola
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico
- 2 donkerbruine harde bollen
Bereiding
Snij de lof in kleine reepjes, verwijder de harde binnenkant. Snij de bollen in kleine blokjes. Snij 3/4 van de gorgonzola in kleine blokjes. Roer alles goed door elkaar in een grote schaal.
Roer de olie, balsamico, mosterd en 1/4 van de gorgonzola goed door elkaar, zodat er een gladde dressing ontstaat. Doe deze later ook over de salade en geniet er van.
Tip
Je kunt de blokjes brood ook door de olijfolie halen en 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden doen, voor zelfgemaakte croutons.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024