In de zomer is het heerlijk om een lekkere perensalade te maken. Niet alleen bij het avondeten, ook als lunch is dit heerlijk! Peren zijn bovendien erg gezond en gecombineerd met bladspinazie maak je echt een supergezonde maaltijd. Je kunt het als bijgerecht maken, maar ook als maaltijdsalade. Gebruik dan nog wat meer peer.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
- 200 gram bladspinazie
- 2 peren
- 100 gram gorgonzola (blauwe kaas)
- 60 gram pijnboompitten
- schenkhoning
Bereidingswijze:
Snijd de gewassen peren in stukjes of schijfjes. Was de bladspinazie en dep het schoon. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Grill heel kort de pijnboompitjes in de koekenpan.
Leg de spinazie in een brede platte schaal. Leg de stukjes peer of schijfjes peer hier op. Strooi de gorgonzola blokjes hierover. Maak dit af door de pijnboompitjes te verdelen over de salade.
Door de sterke smaaksensatie hoef je niet speciaal een dressing te gebruiken, maar je kunt eventueel wel wat honing uitschenken over de salade.
En dan… genieten maar!
Variatietips:
Houd je niet van gorgonzola? Je kunt ook kiezen voor brie.
Liever geen pijnboompitten? Kies dan voor walnoten (verkruimeld).
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- 13 voedingsmiddelen voor meer ijzer in je bloed - 20 april 2024
- Welke keukenstijl is jouw favoriet? - 15 april 2024
- Wat zijn complexe koolhydraten en waar dienen ze voor? - 14 april 2024
Laat een reactie achter