Onze smaak verandert vaak in de herfst. Zelf merk ik dat ik meer trek heb in warme smaken of warm eten. Als we kijken naar de groente uit het seizoen, dan zijn dat onder andere peren en vijgen. Vandaar dit recept van salade met vijgen en peer.
Je kunt dit gerecht als maaltijdsalade eten of als salade naast je stukje wild. Dan kun je de parmaham achterwege laten. Wild hoort natuurlijk ook bij dit seizoen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 gram sla naar keuze
- 125 gram blauwe kaas
- 4-5 verse vijgen
- 1 grote peer
- 75 gram walnoten
- 1 eetl. honing
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. verse citroensap
- peper en zout
- 6 plakjes parmaham
Bereidingswijze
Schil de peer en snijd deze in stukjes. Snij vervolgens de vijgen in kwarten. Meng de olijfolie, citroensap en honing door elkaar en doe er een klein beetje zout en peper bij.
Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en schenk de dressing eroverheen. Verdeel aan het einde nog de plakjes parmaham en de blauwe kaas er over.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
- De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023
- Wat hebben mitochondriën te maken met een gezonde leefstijl? - 7 maart 2023
Laat een reactie achter