Van dit recept, warme peer met walnoten, krijg je toch meteen trek? Een lekker toetje! Een goed idee om als dessert te maken als je gasten te eten krijgt of gewoon voor jezelf, als verwennerij. Door de toevoeging van walnoten en vijgen is het zeker ook nog gezond, al moet je ook hier natuurlijk niet teveel van eten.
Ingrediënten:
- 1 peer
- 30 g walnoten
- 5 gedroogde vijgen
- 5 g geraspte pure chocolade <85%
- 2 tl honing
- kaneel
- 100 ml gesteriliseerd water
- rijstolie
Bereiding:
Vul een braadpan met het water en 2 scheutjes kaneel. Was de peer en snij er één derde uit, zorg ervoor dat je het middelste gedeelte (de pitjes etc.) er ook uithaalt tijdens het snijden. Leg de peer in het water en laat deze 5 minuten opstaan op een matig vuurtje en keer deze regelmatig om. Je zult merken dat de peer een steeds zachtere structuur krijgt.
Na 5 minuten haal je de peer uit de pan en gooi je het water weg. Je maakt de pan schoon en giet er een beetje rijstolie in. Je bakt de peer nu in ongeveer 7 tot 10 minuten, op een laag vuurtje. Keer de peer regelmatig, zodat deze niet aanbrand.
Ondertussen hak je de walnoten en de vijgen in kleine stukjes. Deze bak je licht mee bij met de peer (ongeveer 1 minuut). Je raspt nu de chocolade. Haal de peer uit de pan en leg deze op een bord. Je giet nu de honing over de peer en vervolgens strooi je de walnoten, vijgen en de chocolade daar overheen. Ten slotte strooi je er nog wat kaneel overheen.
Eet smakelijk!
—
Dit recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek Eekelder gekregen. Zij heeft ook een eigen FB-pagina met veel gezonde en lekkere recepten. Bekijk haar profiel hieronder!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter