• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Warme peer met walnoten

Warme peer met walnoten

Laatste update: 16 oktober 2016 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Van dit recept, warme peer met walnoten, krijg je toch meteen trek? Een lekker toetje! Een goed idee om als dessert te maken als je gasten te eten krijgt of gewoon voor jezelf, als verwennerij. Door de toevoeging van walnoten en vijgen is het zeker ook nog gezond, al moet je ook hier natuurlijk niet teveel van eten.

Recept, warme peer met walnoten

Ingrediënten:

  • 1 peer
  • 30 g walnoten
  • 5 gedroogde vijgen
  • 5 g geraspte pure chocolade <85%
  • 2 tl honing
  • kaneel
  • 100 ml gesteriliseerd water
  • rijstolie

Bereiding:
Vul een braadpan met het water en 2 scheutjes kaneel. Was de peer en snij er één derde uit, zorg ervoor dat je het middelste gedeelte (de pitjes etc.) er ook uithaalt tijdens het snijden. Leg de peer in het water en laat deze 5 minuten opstaan op een matig vuurtje en keer deze regelmatig om. Je zult merken dat de peer een steeds zachtere structuur krijgt.

Na 5 minuten haal je de peer uit de pan en gooi je het water weg. Je maakt de pan schoon en giet er een beetje rijstolie in. Je bakt de peer nu in ongeveer 7 tot 10 minuten, op een laag vuurtje. Keer de peer regelmatig, zodat deze niet aanbrand.

Ondertussen hak je de walnoten en de vijgen in kleine stukjes. Deze bak je licht mee bij met de peer (ongeveer 1 minuut). Je raspt nu de chocolade. Haal de peer uit de pan en leg deze op een bord.  Je giet nu de honing over de peer en vervolgens strooi je de walnoten, vijgen en de chocolade daar overheen. Ten slotte strooi je er nog wat kaneel overheen.

Eet smakelijk!

—
Dit recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek Eekelder gekregen. Zij heeft ook een eigen FB-pagina met veel gezonde en lekkere recepten. Bekijk haar profiel hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Salade met vijgen en peer
    Salade met vijgen en peer
  • Hoe gezond zijn walnoten?
    Hoe gezond zijn walnoten?
  • Peren gezond fruit?
    Peren gezond fruit?
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: chocola, dessert, Gedroogde vijgen, honing, peren, toetje, walnoten

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Goed boek over ademhalingstechnieken
  • Afvallen Zonder Sporten: Het Kan Echt!
  • Wat zijn de 4 beste oefeningen om je billen te trainen?
  • Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue!
  • Recepten en tips Glucose Revolutie: stabiele bloedsuikerspiegel

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven