Trek in een lekker, maar gezond zoet tussendoortje? Dan is deze chocolade met gepofte rijst echt een heerlijk recept. Ik heb een basis gemaakt, maar je kunt zelf natuurlijk experimenteren met allerlei ingrediënten. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- rijstwafel (liefst biologisch, zoals van Zonnatura)
- 6 gedroogde aardbeien
- 5 g walnoten
- 5 g bruine amandelen
- 100 g pure chocolade >85%
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Snij de walnoten, amandelen en de aardbeien in kleine stukjes. Breek de rijstwafel in kleine stukjes, ongeveer 2/2 cm. Als de chocolade gesmolten is voeg je alle overige ingrediënten toe.
Meng alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met chocolade. Giet het nu in een bakje met bakpapier en druk het met een spatel iets aan. Laat het nu een paar uur op kamertemperatuur hard worden.
Je kunt hem ook in de koelkast zetten als die is afgekoeld, dit versnelt het proces!
Volgens mij ook lekker te maken met gepofte quinoa.
(Vanessa & Jenny: Dank je wel Annemiek voor je recept! Hieronder vind je meer informatie over Annemiek.)
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter