Deze citroen-kokosbolletjes zijn heerlijke energiebommetjes voor na je work-out of gewoon lekker tussendoor! Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten
- rasp en sap van een halve biologische citroen (schoongeboend!)
- 1,5 kopje Medjool dadels zonder pit, of gedroogde dadels zonder pit (even 10 minuten weken in heet water)
- 1 kopje amandelmeel
- 0,5 kopje kokosrasp
- 0,25 kopje kokosolie op kamertemperatuur
- optioneel: 5 druppels Young Living Citroen etherische olie
Hoe maak je de citroen-kokosbolletjes?
Maal de dadels met de kokosolie in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Voeg dan amandelmeel en kokosrasp toe (houd een beetje achter voor de garnering) en laat de machine een paar minuten goed draaien. Voeg citroenrasp en -sap toe en als laatste de olie en mix nog even door.
Als het goed is plakt het deeg nu goed aan elkaar. Zo niet, voeg dan een beetje water toe en laat nog even draaien. Als het te nat is voeg dan nog wat amandelmeel toe.
Rol kleine balletjes van het mengsel en rol ze daarna door het restant van de kokosrasp.
Bewaar in de koelkast.
Eet smakelijk!
PS Eet niet teveel, want ondanks dat dit een verantwoorde snack is, bevat het wel zoete dadels. Gelukkig vult het daardoor ook snel!
—(red) Dit recept is van Annemarie van South-End Food & Health coaching uit Oostzaan. Het ziet er echt heerlijk uit, ik ga het zeker maken!
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Laat een reactie achter