Sluit de barbecue af met een heerlijk desert. Ook van de barbecue.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 rijpe abrikozen
- 20 walnoten
- scheutje honing
- Griekse yoghurt (400 gram)
Voorbereiding
De voorbereiding is eenvoudig te doen. Alleen even de walnoten karameliseren in de honing.
Verder kun je de abrikozen in tweeën snijden en de pit verwijderen.
Bereiding op de barbecue
Leg de abrikozen met de zachte kant op de barbecuegrill. Dus het gedeelte waar de pit zat. Na zo’n 3 tot 5 minuten is de abrikoos lekker zacht geworden. Leg deze dan nog even 2 minuten op de andere kant. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes, leg de abrikozen er op en versier het gerecht met de walnoten.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Variatie
- Vervang de Griekse yoghurt door geitenyoghurt op het moment dat je geen zuivel van de koe eet.
- Probeer het ook eens met een mix van noten
- Voeg een klein scheutje cognac toe aan de walnoten
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023