Sluit de barbecue af met een heerlijk desert. Ook van de barbecue.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 rijpe abrikozen
- 20 walnoten
- scheutje honing
- Griekse yoghurt (400 gram)
Voorbereiding
De voorbereiding is eenvoudig te doen. Alleen even de walnoten karameliseren in de honing.
Verder kun je de abrikozen in tweeën snijden en de pit verwijderen.
Bereiding op de barbecue
Leg de abrikozen met de zachte kant op de barbecuegrill. Dus het gedeelte waar de pit zat. Na zo’n 3 tot 5 minuten is de abrikoos lekker zacht geworden. Leg deze dan nog even 2 minuten op de andere kant. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes, leg de abrikozen er op en versier het gerecht met de walnoten.
Variatie
- Vervang de Griekse yoghurt door geitenyoghurt op het moment dat je geen zuivel van de koe eet.
- Probeer het ook eens met een mix van noten
- Voeg een klein scheutje cognac toe aan de walnoten
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood? - 2 februari 2023
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023