Sluit de barbecue af met een heerlijk desert. Ook van de barbecue.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 rijpe abrikozen
- 20 walnoten
- scheutje honing
- Griekse yoghurt (400 gram)
Voorbereiding
De voorbereiding is eenvoudig te doen. Alleen even de walnoten karameliseren in de honing.
Verder kun je de abrikozen in tweeën snijden en de pit verwijderen.
Bereiding op de barbecue
Leg de abrikozen met de zachte kant op de barbecuegrill. Dus het gedeelte waar de pit zat. Na zo’n 3 tot 5 minuten is de abrikoos lekker zacht geworden. Leg deze dan nog even 2 minuten op de andere kant. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes, leg de abrikozen er op en versier het gerecht met de walnoten.
Variatie
- Vervang de Griekse yoghurt door geitenyoghurt op het moment dat je geen zuivel van de koe eet.
- Probeer het ook eens met een mix van noten
- Voeg een klein scheutje cognac toe aan de walnoten
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
- Hoe gezond zijn frambozen? - 11 juni 2024