Andijvie is – vooral als het rauw wordt gegeten – een erg gezonde groente en dus een ideale groente om een lekker (lente) stamppotje mee te maken.
Andijvie bevat veel vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Vooral vitamine A en vitamine C zijn goed vertegenwoordigd en deze vitamines helpen om ziekten te voorkomen en de weerstand te verhogen. Andijvie is dus een echte topper voor het immuunsysteem!
Andijvie werkt vocht afdrijvend en laxerend waardoor gifstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen en voedingsstoffen beter worden opgenomen.
Ook ontgift het de lever waardoor het bloed gezuiverd wordt en bevat het de stof chlorofyl, wat de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleert en daarmee zorgt voor een goed zuurstofgehalte in het bloed.
Andijvie kan verlichting bieden bij problemen met het hart, de maag of de lever en werkt tevens goed tegen een hoge bloeddruk, diabetes, candida, astma, jicht, reuma, acné en eczeem.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 kg zoete aardappel
- 1 grote krop andijvie
- 3 peren
- 150 gr (harde) geitenkaas
- 4 handjes walnoten
- peper
- 1 el kokosolie en/of een scheutje amandelmelk
Hoe maak je het (25 min)
- schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook of stoom in een minuut of 8 gaar
- snij de andijvie in (dunne) reepjes
- snij de (harde) geitenkaas in blokjes en rooster de walnoten even kort in een droge koekenpan
- schil de peren en snij in blokjes
- stamp de zoete aardappel met een lepel kokosolie (en/of wat amandelmelk) fijn en roer de andijvie erdoor
- breng op smaak met wat peper
- serveer de stamppot met de peer, geitenkaas en walnoten
Eet smakelijk!
Dit recept met achtergrond informatie is geschreven door Dayenne van Dayennefoodblog.com.
Op zoek naar meer leuke stamppot recepten?
Kijk dan eens naar deze boeken:
- Stamppot! van Thea Spierings
- Vier seizoenen stamppot van Werner Drent
- De Tao van stamppot van André Wolf
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter