De trend van pure voeding is bekend. Het is ook erg handig als je nu tijdens de zomer een voorraad aan te kunnen maken voor de winter. Dat is niet nieuw. Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten.
Dat hoeven wij niet meer te doen, omdat er het hele jaar door veel meer te krijgen is. Als geven we natuurlijk wel de voorkeur naar een aardbei in de zomer dan in de winter. Het handboek ‘Inmaken en bewaren‘ zal je inspireren om de mooie pure producten van nu in te maken om later van te genieten.
Heerlijke zelfgemaakte delicatessen
We willen vaak wel zelfgemaakte delicatessen bewaren. Met inmaakrecepten kunt je een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak uw eigen likeur.
We kennen allemaal de bekende manieren om zaken in te maken zoals:
- ketchup
- mosterd
- pesto
- chutney
- kruidenazijn en -olie
Al heb ik niet meer dan zelf pesto gemaakt 😉
Speciale technieken
Dit boek beschrijft ook speciale technieken om fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken. Voor de makkelijke dagen.
En natuurlijk leest u in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken en drogen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter