Venkelpuree is echt een heerlijke variant van aardappelpuree. Venkel is goed voor de spijsvertering en voor een frisse adem door de anijssmaak. Het is wel een smaak waar je van ‘moet’ houden. Wij in ieder geval wel.
Mijn schoonouders waren zo enthousiast van hun eigen kookkunsten dat ze het met ons wilden delen.
Het ziet er erg lekker uit, dus zeker de moeite waard om te proberen en met jullie te delen. Heel gezond natuurlijk met zo’n mooi stukje vis en verschillende groentes.
Hoe maak je gebakken dorade met venkelpuree?
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de doradefilet
- 100 ml olijfolie + olie om in te bakken
- 4 stukken dorade filet
- 1 eetlepel zwarte olijven zonder pit (in ringen)
- 2 tomaten, fijn gesneden (zaadlijsten verwijderen)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 lenteuitje
- zout en peper naar smaak
- handje bieslook in kleine stukjes voor de garnering
Voor de venkelpuree
- 3 venkelknollen (harde stukken en loof verwijderen)
- 4 aardappels (geschild en in stukken)
- scheutje melk
- 1 eetlepel boter
- zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- garneerring
- staafmixer
Bereiding
Kook de aardappels en venkel gaar in ongeveer 10 minuten. Stomen kan natuurlijk ook. Pureer de aardappels en venkel fijn met het scheutje melk tot een mooie puree en breng het op smaak met zout en peper.
Verhit tegen et heinde van de kooktijd van de puree, 1 eetlepel olie in een koekenpan en leg de vis erin. Bak de vis gaar in ongeveer 2×4 minuten. Keer de vis voorzichtig om.
Roer ondertussen de olijfolie met de tomaten, kappertjes, lente-ui en bieslook tot een sausje.
Maak met een garneerring een mooi taartje van de venkelpuree. Leg de dorade hierop en schep de saus eromheen. Bestrooi het geheel met een beetje zeezout of himalayazout.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter