Ons favoriete nagerecht op dit moment is de gezonde appelcrumble. Suikervrij!
Een warm taartje is echt een traktatie na je maaltijd. Maar ook heerlijk als een tussendoortje.
Ingrediënten per persoon
- 1 appel bijv. Elstar
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel speltmeel of boekweitmeel
- 1 theelepel palmsuiker
Bereiding
Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Doe ze in een pannetje en zet het zachtjes op. Roer de kaneel er door en laat de appel zacht worden. Pak een tweede pan (koekenpan) en smelt de kokosolie. Voeg het meel en de suiker toe. Even goed roeren tot het lekker gemixt is. Het wordt niet hard in de pan.
Schep de zachte appel in een leuk kommetje en doe het baksel erover. Dan wordt het lekker krokant.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
anja zegt
palmsuiker is toch ook suiker
Vanessa zegt
Hallo Anja, goede vraag. Maar de structuur is net anders, vandaar dat het ‘geen’ suiker is. Jesse van der Velde heeft een heldere uitleg geschreven. http://jessevandervelde.com/suiker-eten-liever-niet-ontdek-de-meest-gezonde-suikervervangers/