• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Ontbijt   Recept: Gezonde kokospannenkoekjes met chocoladesaus

Recept: Gezonde kokospannenkoekjes met chocoladesaus

Laatste update: 13 juli 2018 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Ik (red. Debbie) heb gekozen voor één van mijn favoriete recepten voor in het weekend: gezonde kokospannenkoeken met zelfgemaakte chocoladesaus. Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van kokosmeel en zijn gluten en suikervrij. Ik gebruik vaak kokosmeel, omdat kokosmeel in verhouding met andere meelsoorten meer eiwitten, vezels en goede vetten bevat en het is lager in calorieën dan amandelmeel.

gezonde-kokosmeel-pannenkoeken-met-chocoladeHet vult goed en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel redelijk stabiel blijft. Wel is het zo dat je in een recept de hoeveelheid amandelmeel niet kan vervangen door kokosmeel. Kokosmeel is namelijk erg absorberend waardoor je minder meel nodig hebt, maar meer water en eieren. Omdat het van nature vrij droog meel is moet je in dit recept het beslag ook even 10 minuutjes laten staan zodat het kokosmeel het water goed kan absorberen en je heerlijk luchtige pannenkoekjes krijgt.

Het recept is geschikt voor 9 kleine pannenkoekjes wat goed is voor de lunch voor 1 volwassene of 2 tot 3 kinderen. Uiteraard zijn deze pannenkoekjes ook heerlijk voor het ontbijt of brunch op zondag!

Duur: 20 minuten

De ingrediënten voor 9 kleine pannenkoekjes:

  • 25 gram kokosmeel
  • 100 ml water
  • 2 grote biologische eieren
  • ½ eetlepel appelazijn
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • Kokosolie om in te bakken

De ingrediënten voor de topping per persoon:

  • 1 el Griekse yoghurt of kwark per portie
  • ½ tot 1 appel
  • Handje blauwe bessen
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • Zelfgemaakte chocoladesaus: 3 eetlepels water met 1 flinke eetlepel rauwe cacao poeder
  • Optioneel: 1 theelepel chia zaden

Bereiding:

  1. Meng op de kokosolie na, alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in een beslagkom tot je een mooi glad beslag hebt. Dit kun je het beste doen met een handmixer. Zet de beslagkom 10 minuten weg zodat het kokosmeel het water kan absorberen.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de zelfgemaakte chocoladesaus in een smal kommetje totdat je een gladde, beetje dikke saus hebt. Is de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe. Snijd ook alvast de appel.
  3. Als de 10 minuten om zijn verwarm je een beetje kokosolie in een grote koekenpan op laag tot matig vuur. Maak dan kleine pannenkoekjes want anders breken ze. Gebruik een kleine juslepel beslag per pannenkoek en maak ze niet te dik. Ter referentie: er passen 3 pannenkoekjes in een grote koekenpan. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan de ene kant, draai voorzichtig om met een spatel en bak ze nog een minuutje aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
  4. Bewaar ze op elkaar op een bord met een omgekeerde kom erop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maakt. Voeg indien nodig een klein beetje kokosolie toe aan de pan voor de volgende pannenkoekjes.
  5. Serveer de pannenkoekjes op elkaar (zoveel als je wilt) en doe een eetlepel Griekse yoghurt of kwark bovenop gevolgd door het fruit, de kokosrasp, chocoladesaus en eventueel chia zaden.

Eet smakelijk!

Dit heerlijke recept is gestuurd door onze nieuwe blogger Debbie Wierenga van healthylivinginheels.blogspot.nl. Zulke feestrecepten delen we graag! Debbie bedankt.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Suikervrije, glutenvrije kokoskoekjes
    Suikervrije, glutenvrije kokoskoekjes
  • Kabeljauw met een korstje
    Kabeljauw met een korstje
  • Koolhydraatarme worteltaart zonder suiker
    Koolhydraatarme worteltaart zonder suiker
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
  • De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023
  • Wat hebben mitochondriën te maken met een gezonde leefstijl? - 7 maart 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Glutenvrij, kokosmeel, pannenkoeken, suikervrij

Lees Interacties

Reacties

  1. liza zegt

    3 februari 2015 om 15:06

    Hoi Hoi

    Heb deze pannenkoekjes vanmiddag geprobeerd te maken.

    Lukte echt niet, nu heb ik de rest in een bakblik gedaan en op 100 gr in de oven.

    Kijken of het op deze manier kan, wel jammer.

    Gr liza

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven