Kokos is zo lekker! Wie is er nu niet gek op? Ik heb een eigen variant van suikervrije, glutenvrije kokoskoekjes uitgewerkt van een recept dat ik vond in het kookboek van Gwyneth Paltrow. Het is een makkelijk recept waarbij de suiker vervangen wordt door kokosbloesemsuiker. Het meeste werk wordt door de oven gedaan!
Ingrediënten voor 12 kokoskoekjes
- 140 gram geraspte kokos
- 50 gram kokos- of amandelmeel
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 3 theel. citroensap
- 4 eetl. gesmolten kokosolie
- 60 gr agavesiroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix alle ingrediënten door elkaar en kneed het net zo lang door tot je een goede stevige bal krijgt. Leg een vel bakpapier op klaar op de bakplaat in de oven. Maak vervolgens kleine balletjes (ter grootte van een golfbal) en druk die plat.
Doe de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten. De kokos kan snel verbranden en dat is zonde.
Tip van uit het kookboek van Gwyneth Paltrow, doe er wat jam bij.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
Laat een reactie achter