• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Tussendoortjes   Glutenvrije, suikervrije eierkoeken maken. Recept met 5 ingrediënten, snel klaar!

Glutenvrije, suikervrije eierkoeken maken. Recept met 5 ingrediënten, snel klaar!

Laatste update: november 18, 2016 - Door Vanessa | Leestijd ca. 1 minuut

Van mijn man mocht ik het geen eierkoeken noemen, want ze waren zoveel lekkerder dan de eierkoeken die je in de supermarkt of bij de bakker kan kopen. Maar toch, het is een recept voor suikervrije eierkoeken. Ze zijn nu echt favoriet bij ons thuis!

Het is echt makkelijk om deze eierkoeken zelf te maken, binnen een kwartiertje is het klaar. Daarom ook leuk om met kinderen te maken. En het is een verantwoord tussendoortje!

Glutenvrije, suikervrije eierkoeken. Recept.

Ingrediënten voor 8 tot 10 eierkoeken:

  • 4 eieren
  • 3 eetl honing
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • beetje citroensap
  • beetje zout

Bereiding suikervrije eierkoeken:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Maak mooie bollen op een vel bakpapier. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze maakt.

Vervolgens slechts 10 minuten in de oven en klaar is het!

Eet smakelijk!

Nog een paar tips voor suikervrije kookboeken met recepten:

  • Suikervrije kindertraktaties van Miss Natural (of haar cursus Natuurlijk Suikervrij)
  • Natuurlijk lekker bakken van Monique van der Vloed
  • Daniel Green: het Paleo Kookboek

dieet pro variatiepakket

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of bijgerecht | Gezond recept
    Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of…
  • Gezond recept voor Gado Gado Salade
    Gezond recept voor Gado Gado Salade
  • Een lekkere rauwkostsalade maken
    Een lekkere rauwkostsalade maken

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: eierkoeken, gezond snoepen, Glutenvrij, kinderen, recept, suikervrij, Tussendoortjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Linda zegt

    22 november 2016 om 06:58

    Laat je het deeg rijzen? En druk je de bolletjes plat?

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      23 november 2016 om 11:07

      Ik heb het deeg niet laten rijzen en de bolletjes niet platgedrukt. Ze lopen al redelijk uit elkaar. Maar mocht je iets platter wensen, dan kan dat natuurlijk altijd…

      Beantwoorden
  2. Barbara zegt

    21 december 2016 om 17:46

    Ik ben totaal geen ster in de keukens, maar dit lukt en is heel lekker. Vandaag met blauwe bessen in muffinvormpjes gedaan. Resultaat super lekkere gezonde muffins en trots dat ik iets ‘gebakken’ heb;) . Dank je voor het delen van dit fijne receptje.

    Beantwoorden
  3. Marieke zegt

    20 februari 2018 om 19:40

    Wat een heerlijk en makkelijk te maken recept!
    Bij de tweede keer heb ik het amandelmeel voor de helft vervangen voor havermout en er wat kaneel aan toegevoegd, in plaats van citroensap. Ook dat was heel lekker!

    Beantwoorden
  4. Rozanne zegt

    17 april 2018 om 22:01

    Kan je dit ook maken met gewone patentbloem?

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      17 april 2018 om 22:27

      Hallo Rozanne,

      Het is niet met gewone patentbloem te maken. Het is juist de smaak van amandelmeel dat het de smaak van heerlijke eierkoeken maakt. Denk wel dat je lekkere koekjes kan maken met deze ingrediënten dan. Denk dat je dan meer de smaak van roomboter/zandkoekjes krijgt. Ook lekker 😉

      Veel bakplezier!
      Vanessa

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Waarom co-enzym Q10 slikken?
  • Boekreview WAYOOH!, origineel en nieuw kookboek van Ramon Beuk
  • Wat is de oorzaak van jullie relatieproblemen?
  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven