• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Gezonde, suikervrije notenkoekjes met havermeel

Gezonde, suikervrije notenkoekjes met havermeel

Laatste update: maart 27, 2021 - Door Jenny | Leestijd ca. 2 minuten

Wij vinden het erg leuk dat we een recept mogen delen uit het boek Bakken met Haver van Natascha van der Stelt. Enkele dagen geleden hebben jullie een boekverslag van dit leuke bakboek kunnen lezen. Dan weet je ook dat alle recepten van Natascha niet alleen tarwe- en suikervrij zijn, maar ook vrij van allerlei andere zoetstoffen.

Dit is een recept voor Totally-nutskoekjes! Notenkoekjes, geheel suikervrij, die je maakt met notenpasta en havermeel. Absoluut een gezonde keuze!

Gezonde suikervrije notenkoekjes met havermeel en notenpasta.

Natascha schrijft het volgende:

Anders dan de naam doet vermoeden, is het helemaal niet gek om deze koekjes te bakken als je trek heb in een stevig tussendoortje of op zoek bent naar een compacte meeneemlunch. Noten, heel veel noten, in de vorm van notenpasta vormen het belangrijkste ingrediënt van de koekjes.

De notenpasta kun je eenvoudig zelf maken door een combinatie van je favoriete noten fijn te malen in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot de noten een smeuïge pasta zijn geworden.

Mocht je geen keukenmachine hebben, dan niet getreurd, want biologische winkels en supermarkten verkopen ook verschillende soorten notenpasta.

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 200 gram notenpasta zonder suiker en zout
  • 2 eieren
  • 100 gram havermeel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • snufje zout
  • 75 gram gedroogde abrikozen, in stukjes geknipt

Hoe maak je deze koekjes klaar?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of een siliconen bakmat.

Meng in een kom de eieren met de notenpasta tot een smeuïge massa.
Meng in een andere kom havermeel, vanillepoeder en zout. Schep deze droge ingrediënten door het notenpastamengsel. Roer het geheel goed door met een pollepel.

Voeg de gedroogde abrikozen toe en meng ze door het deeg. Kneed het deeg door, tot de abrikozen evenredig verdeeld zijn en het meel en het notenpastamengsel goed gemengd zijn. Het deeg is stevig en voelt vettig aan.

Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Druk ieder bolletje plat op de bakplaat. Versier desgewenst ieder koekje door er met een koekstempel een motief in te stempelen.

Bak de koekjes ongeveer 20 tot 25 minuten tot de bovenkant lichtbruin is. Het is normaal dat de koekjes schuimen; dit is het vocht uit de notenpasta. De koekjes zijn klaar als het meeste schuim is weggetrokken. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Inspiratie

Meer van dit soort heerlijke recepten vind je in het boek Bakken met Haver. Lees hier ons boekverslag.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Kookboek van Brenda: Makkelijk & Snel
    Kookboek van Brenda: Makkelijk & Snel
  • Recept voor soep met blauwe kaas en bleekselderij
    Recept voor soep met blauwe kaas en bleekselderij
  • Orangefit Diet als beste getest door de Consumentenbond
    Orangefit Diet als beste getest door de Consumentenbond

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bakken, bakken met haver, gezond bakken, havermeel, havermout, koekjes, natascha van der stelt, notenkoekjes, notenpasta

Lees Interacties

Reacties

  1. Inge zegt

    2 juni 2017 om 22:28

    Ow, ow, ow, wat krijg ik weer zin om te gaan bakken met zo’n recept. Hopelijk is het morgen minder warm zodat de oven aan kan.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven