Het eten van groente is erg belangrijk. Hiervoor geldt: hoe meer hoe beter. Een van de makkelijke manieren om veel groente te eten, is door soep te eten. Wat ik ook een van de voordelen van soep vind, is dat je een grote hoeveelheid kunt maken om later op te warmen. Dat heb ik ook gedaan met deze paprikasoep. Ideaal voor een lunch.
Bij de paprikasoep heb ik een goed vullende cracker gegeten. Je kunt ook kiezen voor een geroosterde boterham, volkoren rijstwafel of iets dergelijks. Heel lekker is het om dit te eten met een halve avocado in plakjes gesneden. Hierover strooi je wat kerriepoeder en chiazaadjes. Onderaan dit recept vind je een foto van mijn cracker. Zeg nu eerlijk, dat ziet er toch heerlijk uit? Het voordeel van het eten van een halve avocado is dat je ook veel goede vetten binnen krijgt. De soep is juist vrij mager, een goede combi!
Hoe maak je deze paprikasoep?
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 rode paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke ui
- 1 liter groentebouillon
- Handje pompoenzaadjes
- Handje geraspte kaas
- Scheutje olijfolie
Bereiding
Snij de paprika en ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak het ongeveer 5 minuten. Daarna voeg je de bouillon toe en laat het een 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep in de blender of met een staafmixer. Heb je ‘last’ van velletjes, dan kun je die er even uit zeven.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter