Ik eet minder brood en een rijstwafel is dan een goed alternatief. Maar dan wel rijkelijk belegd, anders heb ik zo weer trek. En deze lunch met rijstwafels vinden we echt heerlijk! Het is een soort variant op een broodje gezond.
Hoe maak ik deze rijstwafel?
- Oké, ik beken, ik zondig wel een klein beetje… Ik besmeer de rijstwafel namelijk eerst met een heel dun laagje truffelmayonaise… Je kunt hiervoor in de plaats natuurlijk ook iets anders nemen, zoals Slankie smeerkaas met mosterd of zwarte peper. De truffelmayonaise maakt het wel extra lekker.
- Vervolgens een dun plakje kaas ongeveer ter grootte van de rijstwafel.
- Snijd een paar plakjes komkommer en leg op de kaas.
- Snijd een paar plakjes tomaat af en leg hier bovenop (hier heb ik snoeptomaatjes gebruikt).
- Naar behoefte voeg je wat peper toe.
- Daarna volgt een handje taugé.
- En als laatste enkele geroosterde pijnboompitjes om het af te maken.
Boodschappenlijstje:
- Rijstwafels met zeezout
- Truffelmayonaise (of een light smeerkaas)
- Kaas
- Komkommer
- Tomaat
- Taugé
- Pijnboompitjes
Per persoon maak ik twee rijstwafels en dan houden we het weer een hele tijd vol.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- 13 voedingsmiddelen voor meer ijzer in je bloed - 20 april 2024
- Welke keukenstijl is jouw favoriet? - 15 april 2024
- Wat zijn complexe koolhydraten en waar dienen ze voor? - 14 april 2024
Laat een reactie achter