Ingrediënten voor 2 a 3 personen
- 500 gr kabeljauw
- 500 gr cherrytomaatjes
- 30 gr pijnboompitten
- 1/2 el kokosmeel
- 2 tenen knoflook
- rasp en sap van 1 kleine citroen
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 el verse salie, fijngehakt
- 1 el verse bieslook, fijngehakt
- 1 tl zout
- zwarte peper
- 5 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Maal de pijnboompitten fijn in een vijzel of met de staafmixer. Voeg vervolgens de knoflook toe en maal dat ook fijn.
Gevolgd door de 3 eetlepels olijfolie, de rasp en sap van de citroen, het zout, peper, de verse gehakte kruiden en het kokosmeel toe. Roer tot een glad mengsel.
Vet een ovenschaal in en leg kabeljauw de erin. Bestrijk de vis met het notenmengsel.
Prik de tomaatjes in en leg ze rond de kabeljauw in de ovenschaal. Giet nog een scheutje (1 a 2 eetlepels) olie over de vis en de tomaatjes. Bak de vis 18-20 minuten in de oven en vervolgens nog 3 minuten onder de gril (voor een mooi bruin korstje).
Tip lekker met gegrilde sperziebonen (met amandelen) of een frisse salade.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024