Deze soep kun je heerlijk nemen bij een lichte lunch, gezellig picknick of als voorgerecht bij een barbecue.
Ingrediënten 4 personen
- 1 komkommer
- 200 ml kippenbouillon
- 150 ml yoghurt
- 3 eetlepels fijngehakte verse bascilicum
- zout en peper
Bereiding komkommersoep
Snijd de komkommer in grove stukken en pureer deze in de blender of keukenmachine samen met de bouillon. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer dit tot een gladde soep ontstaat.
Laat de soep in de koelkast afkoelen. Meenemen voor de picknick kan eenvoudig in een thermoskan.
Je kunt een paar plakjes komkommer bewaren voor de garnering.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood? - 2 februari 2023
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023