Deze soep kun je heerlijk nemen bij een lichte lunch, gezellig picknick of als voorgerecht bij een barbecue.
Ingrediënten 4 personen
- 1 komkommer
- 200 ml kippenbouillon
- 150 ml yoghurt
- 3 eetlepels fijngehakte verse bascilicum
- zout en peper
Bereiding komkommersoep
Snijd de komkommer in grove stukken en pureer deze in de blender of keukenmachine samen met de bouillon. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer dit tot een gladde soep ontstaat.
Laat de soep in de koelkast afkoelen. Meenemen voor de picknick kan eenvoudig in een thermoskan.
Je kunt een paar plakjes komkommer bewaren voor de garnering.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
- Makkelijk recept: basis voor een lekkere preischotel - 1 september 2023