Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een frisse noedelsalade met een Aziatisch tintje uit het fijne kookboek Veg! Een absolute aanrader voor lunch of diner.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 200 gram eiernoedels of rijstnoedels
- 150 gram sperziebonen of peultjes
- ½ komkommer
- 6 lenteuitjes
- handvol basilicumblaadjes
- klein bosje munt
- klein bosje koriander
Voor de dressing:
- 2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 1 citroen, schil en rasp
- 1 jalapeno peper
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel sojasaus
Voor de garnituur:
- 75 gram ongezouten pinda’s
- extra sojasaus voor de liefhebber
Bereidingswijze
Begin met de dressing. Ontdoe de jalapeno peper van zijn zaadjes en snij fijn evenals de knoflook. Meng de rijstazijn met het citroensap en de citroenrasp, de peper, de knoflook, de bruine suiker, de sesamolie en de sojasaus. Kook dan de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af onder de koud kraan, laat goed uitlekken en meng dan met de dressing. Laat even staan. Kook de sperziebonen of de peultjes tot ze beet gaar zijn.
Schil ondertussen de komkommer en snij in blokjes, snij de lenteui fijn. Meng de sperziebonen of peuletjes, de komkommer, de uitjes en de kruiden (basilicum, munt en koriander) door de noedels en de dressing. Rooster als laatste de pinda’s enkele minuten in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de noedelsalade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s. Serveer met extra sojasaus voor de liefhebber.
Meer vega kookinspiratie? Kijk dan eens bij de recepten van Isabel De Hippe Vegetariër. We hebben dit heerlijke recept van Isabel ontvangen.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter