Misschien ken je het nog van schoolgym? Die extra zware bruine ballen waarmee wel oefeningen of spelletjes werden gedaan.
Medicijnballen worden ze genoemd. Je hebt ze in allerlei gewichten. En populair onder thuissporters. Je kunt leuke oefeningen doen met deze ballen. En tegelijkertijd veel spieren trainen. Bijvoorbeeld buikspieroefeningen, oefeningen voor je bovenbenen, of je armspieren. Er zijn eindeloos veel oefeningen. Kijk even op Pinterest voor inspiratie (ook mogelijk als je niet op Pinterest zit!). Ook kun je oefenen met de coördinatie van je lichaam, bijvoorbeeld door de bal te vangen terwijl je op één been staat.
Vergis je niet, hele kleine oefeningen kunnen al best intensief zijn met zo’n bal, zeker als je weinig ervaring hebt.
Met jonge kinderen kun je zelfs rolspelletjes doen met de bal. Zo kan het hele gezin met plezier bewegen.
Soorten medicijnballen
Harde medicijnballen zijn gemaakt van synthetisch rubber met een met lucht gevulde binnenbal. De ballen zijn waterbestendig en stevig. Het oppervlak bestaat uit synthetisch rubber en de structuur zorgt voor een goede grip. De bal kan ook stuiteren.
Zachte medicijnballen worden ook wel Wall balls genoemd. Ze stuiteren maar heel weinig en zijn makkelijk te vangen. Zachte medicijnballen zijn veiliger in het gebruik, zeker bij vangen, of trainingen in groepsverband.
Welke medicijnbal is geschikt voor mij?
Voor beginnende sporters is een bal van 2-4 kg zeer geschikt. Doe je regelmatig aan fitness, dan kun je voor een zwaardere bal gaan, bijvoorbeeld 4-10kg.
Bedenk goed of je wilt dat de bal stuitert (denk ook aan oefeningen tegen een muur), of dat je een zachte bal juist veiliger en aangenamer vindt.
Meer info en instructievideo’s vind je bij Sportbay
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter