Jarenlang heb ik de gezonde vis makreel laten liggen. Ik wilde wel, maar onlangs kreeg er last van. Tot ik onlangs bij een blog event een makreel kreeg. Dus ik aan de bak. Ik heb er een heerlijk ovengerecht van gemaakt, zonder dat ik er last van had. Dus dat recept deel ik graag met jullie.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 gerookte makreel in stukjes
- 300 gram gesneden wortel in kleine plakjes
- 2 preien in dunne plakjes
- sap van 1 sinaasappel
- 2 theelepels kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 takjes verse tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een ovenschaal en giet de sinaasappelsap er overheen. Net als de kruiden.
Als de oven warm is kun je de makreel een kwartiertje in de oven zetten. Niet veel langer.
Tip: lekker met zoete aardappel. Kun je mooi in een andere ovenschaal doen, in plakjes of reepjes, zeezout er over en bakken in de oven. Zet de aardappel wel een half uurtje langer in de oven dan de makreel.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Excuses vergeten – handwerk he…
Ongeveer een 15 minuten op 180 graden voor de makreel.
De zoete aardappelen een half uurtje langer.
groeten
Vanessa
Anja zegt
Lijkt me lekker, alles in de schaal, geen oventemperatuur en tijd! Dan maar op goed geluk, maar lijkt mij niet dat het tegelijk met de aardappels kan?