• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Pittig pastarecept met makreel

Pittig pastarecept met makreel

Laatste update: 1 februari 2019 - Door Sophie | Leestijd ca. 2 minuten

Vis is zeer goed voor je gezondheid en magere vissoorten kunnen zelfs helpen met afvallen. Visvetzuren zijn goed voor je hart-en bloedvaten. Het voedingscentrum geeft dus ook als advies om minimaal 1x per week vis te eten, maar het kan altijd meer. We delen daarom een lekker pittig pastarecept met makreel en leggen je uit hoe je het beste de vis mager kunt bereiden!

Pittige penne met tomaat en makreel

Pittig pastarecept met makreel

Wat heb je nodig?

  • zout en peper
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 100 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 verse makrelen (ongeveer 300 gram)
    of kies voor gemak met kant-en-klare makreelfilet
  • 300 gram penne
  • 1 sinaasappel
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 750 gram tomaten, in stukjes
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder

Hoe maak je het?

Pasta met makreelKook allereerst de penne in ruim kokend water, doe hier wat zout bij en laat het zo’n 10-12 minuten koken.  Maak de sinaasappel schoon (rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit). Snijd de tomaten in stukjes.

Daarna ga je over naar het schoonmaken van de makreel. Je verwijdert eerst de kop en het vel van de makreel en je houdt alleen het visvlees over.

Verhit de pan met olijfolie en doe de tomaten, sinaasappelrasp, paprikapoeder, peterselie, olijven, sinaasappelsap en knoflook erbij. Laat dit ongeveer 2-4 minuten op het vuur staan!

Lek de penne uit in een vergiet en schep vervolgens de penne, makreel en tomaatparten door het tomatenmengsel. Laat het geheel nog 2-4 minuten opwarmen. Maak de borden mooi op en doe als laatste nog de feta over de pasta met tomaat en makreel. Je kan het  geheel altijd nog op smaak brengen met wat zout en peper. Eet smakelijk!

Tip! Hoe bereid je de vis mager?

Vis mager bereiden doe je door te bakken in de oven, grillen of roerbakken. En ook moet je mate houden met eventuele sauzen! Vermijd dus zoveel mogelijk room en olie. Paneren kan je ook beter niet doen aangezien de vis dan extra vet opneemt. Stomen of de vis in een pakketje in de oven zijn erg goede technieken! Mager en makkelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Makreel uit de oven
    Makreel uit de oven
  • Makreelsalade met mango
    Makreelsalade met mango
  • Salade met watermeloen, feta en olijven
    Salade met watermeloen, feta en olijven

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bereiding, feta, gezond, heerlijk, makreel, olijven, penne, peterselie, recept, recpt, sinaasappel, vis, visvetten, visvlees

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven