Bram en Melvin hebben een video uitgewerkt hoe je een paprika kunt snijden zonder dat je pitjes krijgt in je gerecht. Heel simpel!
Even kort de stappen:
- snij de bovenkant van de paprika
- snij dan vier keer de zijkant eraf
Je houdt het midden over met alle pitjes. Het resultaat paprika zonder pitjes. Heel fijn…
Waarom is paprika gezond?
Paprika zit vol met gezonde voedingsstoffen (waaronder foliumzuur) en vezels. Rode paprika zit vol vitamine C. Meer dan z’n groene broertje. Paprika is familie van de pepers en bevat veel van de rode kleurstof capsanthine. Ohja ook nog erg lekker!
Paprika’s kun je het beste goed verpakt bewaren worden bij een temperatuur van 10 – 13°C. Bewaren in de koelkast tast de smaak aan.
Wist je dat er naast de rode, gele, oranje en groene paprika’s ook witte, paarse, lila, mintgroene en bruine paprika’s bestaan? Dan kun je wel een spannend gerecht op tafel zetten.
Op de video zie je de twee eigenaren (Melvin en Bram) van Training, Lifestyle en Voeding. Melvin en Bram zijn personal trainers en lifestyle coaches en behoren tot de judotop van Nederland.
Naast de topsport is de interesse in training, lifestyle en voeding enorm gegroeid. Door hun ervaringen als trainer, maar ook als topsporters weten zij precies wat er nodig is om jouw je doel te laten bereiken.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Paprika zegt
Daarnaast las ik dat paprika ook erg gezond is voor de ogen en tegen de stress!
(http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/150050-is-paprika-gezond.html)