Pizza als een gezonde avondmaaltijd? Dat kan! In dit recept maken we gebruik van platbrood als bodem. Dit kun je kopen bij de Turkse supermarkt. Maar je kunt ook naanbrood of een wrap gebruiken als bodem.
De pizza wordt ruim belegd met saus, groenten en (buffel)mozzarella. En het is nog makkelijk te maken ook. Heerlijk!
Ingrediënten:
- 1 teen knoflook
- halve gele paprika
- halve courgette
- 65 g (buffel)mozzarella
- 100 ml tomatensaus
- 25 g belegen kaas
- 0,5 el olijfolie
- 1 tl rozemarijn
- peter, zout en extra vierge olijfolie naar smaak
- 1 platbrood of je gebruikt eventueel naanbrood of een wrap
Hoe maak je de pizza?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in smalle repen en de courgette in dunne plakken. Snijd of pers de knoflook fijn. Verdeel de mozzarella in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de courgette 3 minuten.
Meng daarna de tomatensaus met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de paprika, courgette en belegen kaas erover en bestrooi het met de rozemarijn.
Leg de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier. Zet het ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. Nadat de pizza uit de oven komt, verdeel je meteen de mozzarella erover, laat de kaas even smelten.
Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel het naar smaak met extra vierge olijfolie.
Eet smakelijk!
Dit recept is aangeboden door Hellofresh. Meer inspiratie vind je op de blog van Hellofresh.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter