Pizza als een gezonde avondmaaltijd? Dat kan! In dit recept maken we gebruik van platbrood als bodem. Dit kun je kopen bij de Turkse supermarkt. Maar je kunt ook naanbrood of een wrap gebruiken als bodem.
De pizza wordt ruim belegd met saus, groenten en (buffel)mozzarella. En het is nog makkelijk te maken ook. Heerlijk!
Ingrediënten:
- 1 teen knoflook
- halve gele paprika
- halve courgette
- 65 g (buffel)mozzarella
- 100 ml tomatensaus
- 25 g belegen kaas
- 0,5 el olijfolie
- 1 tl rozemarijn of pizzakruiden
- peter, zout en extra vierge olijfolie naar smaak
- 1 platbrood of je gebruikt eventueel naanbrood of een wrap
Tip, zie ook dit makkelijke recept voor glutenvrije naanbroodjes
Hoe maak je deze gezonde pizza?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in smalle repen en de courgette in dunne plakken. Snijd of pers de knoflook fijn. Verdeel de mozzarella in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de courgette 3 minuten.
Meng daarna de tomatensaus met de knoflook en de stukjes paprika in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de paprika, courgette en belegen kaas erover en bestrooi het met de rozemarijn of pizzakruiden.
Leg de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier. Zet het ongeveer 5 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. Verdeel daarna meteen de mozzarella erover en zet de oven nog even 3 minuten aan om de mozzarella te laten smelten (doe dit gerust naar eigen inzicht).
Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel het naar smaak met extra vierge olijfolie.
Eet smakelijk!
Dit recept is aangeboden door Hellofresh. Meer inspiratie vind je op de blog van Hellofresh.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Leuke HIIT training voor 60-plussers voor een gezond lijf - 24 april 2025
- Genieten van een heerlijk en gezond havermout ontbijt - 22 april 2025
- Voeding en hooikoorts, wat is juist goed om te eten en wat niet? - 13 april 2025
Laat een reactie achter