Een heerlijke koolhydraatarme lunch met gevulde courgettes, gebakken in de oven. Dit eenvoudige recept hebben wij gemaakt naar aanleiding van een boekverslag dat ik maakte voor Het Allermakkelijkste Studenten Kookboek ter Wereld.
Op een warme dag in ons vakantiehuisje hadden wij weinig puf om te koken. Ook weinig trek in een stevige maaltijd. Dus werden het deze gevulde courgettes met spekjes. Normaal misschien wat te licht als hoofdmaaltijd, maar nu was dit prima en het smaakte heerlijk! Je maakt het heel snel, alleen moet het daarna nog wel 35 minuten in de oven staan.
Recept gevulde courgettes met spekjes
Ingrediënten:
(2 personen)
- 2 courgettes
- 8 eetlepels (ontbijt)spekjes
- 2 handjes geraspte kaas
Bereiding:
Was de courgettes en snijdt ze in de lengte doormidden. Hol de helften uit en snijd het uitgeholde vruchtvlees in kleine stukjes. Meng dit met de ontbijtspekjes en de geraspte kaas. Doe dit mengsel in de uitgeholde courgettes. Plaats de courgettes in een ovenschaal en voeg 4 eetlepels water toe in de ovenschaal. Bak de gevulde courgettes in 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden Celsius. Als dit klaar is, kun je nog wat peper hierover strooien als je van een beetje pittig houdt.
Eet smakelijk!
PS Je kunt ook voor vegetarische spekjes kiezen!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Beweging niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je brein! - 28 oktober 2024
- Is patat gezond? Hoe maak je het gezonder & wat zijn alternatieven? - 25 oktober 2024
- Wat is gezonder, amandelmelk of sojamelk? - 20 oktober 2024
Regine zegt
Hol de helften uit en snijd het uitgeholde vruchtvlees in kleine stukjes. Meng dit met de ontbijtspekjes en de geraspte kaas. Plaats de courgettes in een ovenschaal en voeg 4 eetlepels water toe.
Bovenstaand is niet echt duidelijk. Er staat niet dat het IN de courgette moet. Ook is niet duidelijk waar de 4 eetlepels water in moeten.
Ik snap het wel maar voor leken zou het handig zijn….
Jenny zegt
Hoi Regine, dank je wel voor je opmerking. We hebben het aangepast.