De foto zegt genoeg toch? Een heerlijke pompoen-cheese-cake (taart!). Erg lekker en een gezonde keuze!
Hoe maak je deze pompoen-cheese-cake?
Ingrediënten voor de bodem:
- 30 g havermeel (vermalen havermout)
- 2 dadels
- 2 el amandelmelk (home made)
- 10 g blanke amandelen
- 1 el kaneel
- 1 tl baking soda
Bereiding van de bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de amandelmelk met de havermout en de dadels in een keukenmachine tot je de structuur krijgt van deeg. Hierna voeg je de amandelen, de kaneel en de baking soda toe. Vermaal alles nogmaals in de keukenmachine. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem. Bak de bodem in 8 minuten af.
Ingrediënten voor de vulling:
- 150 g pompoen
- 75 g cashewnoten
- 1 tl kokosolie
- 1 tl boekweitmeel
- 1 tl ceylon kaneel
- 1 tl vanille
- 1 tl sinaasappelsap
- 1 tl pure vlokken (home made)
Bereiding van de vulling:
Leg de cashewnoten in een bakje warm water (het liefst al een avond van tevoren laten weken). Schil de pompoen en verwijder de pitten. Stoom deze in 15 minuten gaar. Laat de pompoen afkoelen, giet de cashewnoten af en leg deze samen met de kokosolie, het boekweitmeel, de kaneel, en de vanille in de keukenmachine. Vermaal alles tot een gladde massa.
Was de sinaasappel goed en rasp de schil, meng dit door de vulling. Verdeel 1 tl pure chocolade vlokken over de bodem, hierna volgt de vulling. Strooi nog wat extra chocolade vlokken en wat sinaasappelschil over de pompoen-cheese-cake. Laat hem minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Johanna zegt
Wat is de maat van de vorm?