In september ga ik starten met het FODMAP dieet, om minder last van mijn darmen te hebben. Nu ben ik wel alvast een beetje begonnen met het aanpassen van mijn eetpatroon, maar vlak voor de vakantie in Frankrijk beginnen met het elimineren van veel voeding is niet handig. Dat levert dan eigenlijk alleen meer stress op en dat is ook niet zo goed voor mijn darmen. Dus ben ik nu wel al wat aan het experimenteren met voeding. Zoals deze glutenvrije pasta met pesto, maar zonder knoflook.
Onze eerste ervaring met glutenvrije pasta was oké. Deze versie is gemaakt van bruine rijstemeel. Daardoor is het iets plakkeriger van structuur, maar echt prima te eten. Mocht je wel gewoon knoflook kunnen verdragen, doe er dan een teentje in. En als je zelf niet per se glutenvrij hoeft te eten en je geen last hebt van je darmen, kun je natuurlijk ook kiezen voor gewone volkorenpasta bij dit recept.
Hoe maak je deze glutenvrij pasta pesto met veldsla?
Ingrediënten voor vier personen:
Let op we aten het met z’n drieën, manlief is een grote eter.
- 1 pak glutenvrije pasta
- zak 150 gram veldsla (of spinazie of rucola)
- 400 gram snoeptomaatjes
- 90 gram pijnboompitten
- 5–6 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 120 gram Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Doe de overige ingrediënten, met uitzondering van de snoeptomaatjes in de blender of handmatige hakmolen. Maal dit tot een pesto, zo grof of fijn als je het zelf wenst.
Halveer de tomaatjes. Als de pasta klaar is, serveer je het op de borden, voeg je de pesto toe en als laatste de tomaatjes.
Eet smakelijk!
PS Bekijk ook het recept voor glutenvrij spinaziepannenkoeken.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter