Lasagne is heel makkelijk te maken met veel groente. Dit is echt een heerlijke romige variant, doordat er naast mozzarella ook mascarpone in verwerkt is. Je kunt de lasagnebladen weglaten voor een glutenvrije / koolhydraatarme variant.
Ingrediënten voor ca. 4 personen:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst of in stukjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 grote aubergine
- 1 courgette
- 2 puntpaprika’s
- 1 biologisch bouillonblokje of 2 tl poeder
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 3 tl paprika- of tomatenpuree
- lasagnebladeren (optioneel)
- 2 bakjes mozzarella, in plakjes
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- bakje verse basilicum
- paprikapoeder
- peper en zout
- milde olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in lange plakken en de courgette in schijfjes. Halveer de paprika’s.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk lichtjes met wat olie. Leg de groentes op de bakplaat en smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Rooster ca. 20 minuten totdat ze gaar zijn. Indien de paprika’s zwart zijn geworden, verwijder dan het vel.
Fruit in de tussentijd de ui en voeg de knoflook toe. Als alles zacht is doe dan de tomatenblokjes erbij. Roer goed door en laat op een laag vuurtje pruttelen. Voeg de bouillon, puree, kruiden en basilicumblaadjes toe en roer goed door. Voeg als laatste de mascarpone toe en roer weer. Laat even pruttelen, proef en voeg – indien nodig – wat peper en zout toe.
Neem een ovenschaal (die van mij was ca. 20 x 30 cm) en vet deze in. Begin met een laagje lasagnebladeren, dan een laagje saus, een laagje gegrilde groente en dan het volgende lasagnevel. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laagje groente of saus en leg daar plakjes mozzarella op. Maak het af met de Parmezaanse kaas en zet een half uurtje in de oven.
Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Loulou zegt
Zou ik deze lasange ook van te voren kunnen maken en dan de volgende dag alleen opwarmen?
Monique zegt
Deze lasagne is echt heerlijk!