Veel mensen maken pesto van pijnboompitten, maar omdat wij een melkallergie hebben kan ik die niet maken met kaas. Maar dat maakt helemaal niet uit want ook de vegan pesto is erg lekker!
Wat heb je nodig?
- extra vierge olijfolie (ongeveer 5 eetlepels)
- 3 handjes basilicumblaadjes (of meer, eigenlijk kan je hiervan niet teveel nemen)
- 2-3 knoflooktenen
- 30 gram pijnboompitten (eventueel kan je ook cashewnoten gebruiken)
- 1 theelepel citroensap
- snufje zeezout
Hoe maak je het?
Rooster de pijnboompitten kort zonder olie tot ze bruin zijn. Doe ze daarna samen met de andere ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix totdat de pesto dik genoeg is. Mocht het te dik blijven voeg dan wat olie toe.
Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.
Hoe kun je het gebruiken?
Je kan de pesto gebruiken voor een heerlijke pasta met cherrytomaatjes en rucola of je doet het lekker op een cracker, zoals op deze zelfgemaakte zadencrackers!
Femke Elverdink
Laatste berichten van Femke Elverdink (toon alles)
- Nieuw Aziatisch kookboek: ‘Samarkand’ - 18 november 2016
- Gezond kookboek voor kinderen! Forest Feast Kookboek voor Kids - 7 oktober 2016
- Salade, het ultieme zomergerecht! Boekenreview - 20 juli 2016
Martine zegt
Ik giet hetbin ijsblokbakjes en vries het in. Ideaal om op voorraad te hebben!
Hermi Schijf zegt
I have made your pesto. But added 3 T nutritional yeast, which gave it that cheesey flavor. Delicious! Thanks
Femke zegt
great idea!
* voor de Nederlanders: edelgistvlokken geven een kaassmaak! *