Zelfgemaakte smeerdip, mmmm. Heerlijk om deze kruidenkaas te eten op een toastje of stokbrood. Maar ook in een wrap, of op komkommer smaakt het heerlijk. Het is erg makkelijk te maken, dus dat wordt lekker genieten op een warme zomerse avond.
Waarom zou je nog smeerdip zelf maken als je ook al kant-en-klare roomkaas gebruikt? Nou dat antwoord is eenvoudig. Een kant-en-klaar product voor smeerdip bevat onder andere vrij veel suiker en zoetstoffen. En gemodificeerd zetmeel.
Een beter alternatief is dan roomkaas zonder al die toevoegingen. Zoals Monchou roomkaas. Of je kiest – nog beter – voor Zuivelspread naturel, dat op basis van karnemelk, yoghurt en room gemaakt wordt.
Ingrediënten:
- 1 bakje roomkaas of zuivelspread
- 40 g prei
- 1 tl dille
- 1 takje bieslook
- 2 takjes verse peterselie
- 1 scheutje zwarte peper
Bereiding:
Je snijdt de prei, bieslook en peterselie in kleine stukjes. Deze doe je in een kom en je voegt de roomkaas, dille en de peper toe. Meng het goed door elkaar en je home-made kruiden-roomkaas-smeerdip is klaar! Eet smakelijk!
PS Hier vind je een recept om zelf roomkaas te maken.
Dit recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek Eekelder gekregen. Zij heeft ook een eigen pagina met veel gezonde en lekkere recepten. Bekijk haar profiel hieronder!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter