Ik raakte onlangs in gesprek met Kelly van Ecomarkt. De Ecomarkt is een groeiende online supermarkt die zich richt op gezonde voeding. Dat sprak mij natuurlijk aan. Ze verkopen niet alleen, maar geven ook graag voorlichting. Ze streven ernaar dat iedereen gezonde en bewuste keuzes maakt op gebied van voeding.
Ecomarkt bevordert de aankoop van biologisch geteelde voedingsproducten door deze betaalbaar en toegankelijk te maken. Voeding hoort puur te zijn van smaak, gezond en veilig om te consumeren en van te genieten.
In haar enthousiasme bood Kelly aan om een lekker recept met jullie te delen. Dat staat hieronder. Linzenballetjes met noten en pesto. Een hele lekkere gezonde snack!
Het recept van Kelly, gezonde balletjes van linzen, noten en pesto
Wil je iemand verwennen met een gezonde snack, probeer dan eens de linzenballetjes! Je kunt deze heel goed gebruiken als gezond borrelhapje. Ze zijn ook erg lekker te serveren bij een salade.
Ingrediënten:
- 200 gr rode linzen
- 50 gr walnoten
- 50 gr hazelnoten zonder schil
- 2 theelepels pesto rosso
- 1 ei
- 1 handje gesnipperde peterselie
- 1 fijngesneden ui
- 2 fijngesneden tenen knoflook
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Begin met de rode linzen. Deze moeten 20 minuten koken in ruim water op laag vuur. Giet de linzen af in een zeef en zorg dat je ze goed laat uit lekken.
Verwarm nu vast de oven voor op 170 graden en pak een koekenpan. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de knoflook en ui ongeveer drie minuten. De uien en knoflook moeten een glazige look krijgen en al beginnen te kleuren.
Je kunt nu beginnen met de noten. Doe de noten (walnoten en hazelnoten) in een keukenmachine en mix deze tot ze grof gehakt zijn.
Meng de linzen met het ui-knoflook mengsel, de noten, het ei, pesto rosso en peterselie goed door elkaar. Je kunt hiervoor een vork gebruiken. Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
Begin nu met de balletjes draaien. Probeer de balletjes allemaal in gelijke grootte te maken (ongeveer een pingpongballetje). Leg de balletjes op een bakplaat belegd met bakpapier.
Doe de balletjes ongeveer 20 minuten in de oven en bak ze ongeveer goudbruin. Keer ze na ongeveer een kwartier een keertje om.
Geniet van jouw linzenballetjes!
Bereidingstip: Je kunt heel goed variëren met andere peulvruchten, noten of zaden!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Voeding en hooikoorts, wat is juist goed om te eten en wat niet? - 13 april 2025
- Hoe kan ik meer lachen in het dagelijks leven? - 1 april 2025
- Hoe groot is de kans op huidkanker na verbranden? - 30 maart 2025
Laat een reactie achter