Het nieuwste boek van Kelly Weekers was vrijwel direct een bestseller. Het is een persoonlijk boek waarin Kelly veel vertelt over haar persoonlijke leven, maar er zitten ook een aantal belangrijke lessen in. Ik vertel hieronder meer over de lessen die je leert in dit boek De Kracht van Keuze.
Wie is Kelly Weekers?
Het boek van Kelly Weekers (1989) gaat over keuzes die je maakt in het leven. Aan de hand van haar eigen leven laat zij zien hoe zij tot bepaalde keuzes komt. Veel mensen kennen Kelly Weekers als de vrouw van John Ewbank. Ewbank is een van de bekendste songwriters en muziekproducers van Nederland.
Het lijkt me best vervelend als veel mensen je blijven zien als ‘vrouw van’. Want Kelly Weekers moet je zeker niet onderschatten. Ze heeft VWO gedaan en is daarna psychologie gaan studeren. Na haar bachelor deed ze mee aan een missverkiezing en is ze nog een poos model geweest. Hierdoor kennen veel mensen haar nu nog als Miss Nederland. Dit komt sneller naar boven dan dat zij na haar carrière als model ook nog is afgestudeerd in de klinische- en gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht.
Inmiddels is Kelly Weekers psycholoog, lifecoach, auteur van bestsellers en moeder van twee dochters. En de vriendin dus van John Ewbank. En behoorlijk slim!
De Kracht van Keuze, het nieuwste boek van Kelly Weekers
In dit boek neemt Kelly Weekers je mee naar een aantal thema’s. Dat doet zij aan de hand van persoonlijke ervaringen. De volgende thema’s komen aan bod:
- Opvoeding
- Mindset
- Zelfvertrouwen
- Liefde
- Vriendschap
- Moederschap
- Ambitie
- Verlies
- Dankbaarheid
Het maken van keuzes staat daarbij centraal. Want we maken de hele dag door keuzes. Van hele kleine keuzes tot levensveranderende keuzes.
Juist bij iemand die zo mooi en succesvol is als Kelly Weekers denkt ons brein als snel dat bij haar alles vanzelf gaat. Dat is natuurlijk niet zo. Hard werken staat bij haar centraal. Juist door met haar mee te kijken in dit boek, zie je dat iedereen tot actie moet overgaan wil je iets bereiken.
Het leven bestaat uit tegenstellingen
Ik vond dit stukje zo herkenbaar, maar ook zo’n eye-opener:
Kelly Weekers: “Ik ben de nuchterheid zelve, maar droom steevast groot. Ik ben introvert, maar als je me bij de juiste mensen zet of me over mijn vak laat lullen, hou ik nooit meer op met praten. Ik maak weloverwogen keuzes, maar baseer ze vaak op een snel en intuïtief gevoel. Ik vind iets van alles en iedereen, maar noem mensen die hun mening continu verkondigen vermoeiend. Ik kan niet zonder mijn dochters, en geniet ervan als ik even niet met ze ben. Ik heb een hekel aan oppervlakkigheid, maar ga kwispelen van trash tv……..” En zo gaat het nog even door (blz 18).
Hieruit blijkt wel, niets is zwart-wit.
Waar baseer je keuzes op?
In dit boek leer je vooral tussen de regels door. Het gaat er vooral om dat je jezelf de juiste vragen stelt. Als ondertitel heeft dit boek: De vragen die ik mijzelf stel om te blijven kiezen voor wat mij gelukkig maakt.
Veel mensen houden rekening met de mening of oordelen van anderen. Maar als je gelukkig wilt zijn dan moet je daar zelf voor zorgen. Ondanks de mening van anderen. Natuurlijk is het wel verstandig om ook je verstand te blijven gebruiken, maar verder zou je onderbuikgevoel een goede raadgever moeten zijn bij de keuzes die je maakt.
Hoe kun je weten wat je gelukkig maakt?
Denk bijvoorbeeld aan je jeugd. Wat maakte jou toen gelukkig? Wat mis je nu uit je jeugd wat je toen gelukkig maakte? Hoe kan je dat terughalen en bijvoorbeeld weer aan jouw kinderen doorgeven?
Of, welk advies zou jij je jongere zelf willen geven?
Je jeugd is voor een belangrijk deel bepalend voor je huidige mindset en hoe je in allerlei andere zaken staat, zoals moederschap, ambitie, zelfvertrouwen, liefde en vriendschappen.
Het is dan goed om te beseffen dat je in elke situatie een keuze hebt. De juiste keuze maak je door jezelf betere vragen te stellen. Niet alleen bij dilemma’s, maar ook tijdens situaties die je overkomen. Nare of vervelende zaken. Je hebt ook hier een keuze hoe je hier mee om kunt gaan. Je kunt je slachtoffer voelen, maar je kunt ook de keuze maken om de regie over je eigen leven te herpakken.
Het helpt daarbij om te werken aan je zelfvertrouwen.
Kelly Weekers: “jij kijkt door een roze bril naar een ander, maar met een zure bril naar jezelf.”
Met zelfvertrouwen lukt het je beter om je eigen pad te bewandelen en te focussen op wat jou gelukkig maakt. Dat betekent dat je soms ook een andere route moet durven kiezen.
Het is een boek dat je snel uitleest en eigenlijk mag je het wel een ‘feel-good’ boek noemen. Het is openhartig en kwetsbaar opgeschreven. Ik vind de quotes die erin staan heerlijk. Aan het eind van het boek staat een quote die bij ons al heel lang op het toilet staat en zelfs verhuizingen heeft ‘overleefd’: “Geluk is willen wat je al hebt!”
Verwacht niet dat je bij de hand wordt genomen en dat de tips over het maken van keuzes helemaal zijn uitgewerkt. Al lezende haal je eruit waar jij je in herkent. Of waar jij ook mee worstelt. Daar kun je iets mee doen. Dat blijft ook zeker hangen.
Kelly Weekers is en blijft een mooie vrouw. Als je naar haar social media kijkt, zie je toch wel een geslaagde en hele mooie vrouw met schattige kindjes en een prachtig leven. Als ik de bijschriften lees, kan ik me meer met haar identificeren. Die laten vaak een andere kant zien. Als je het boek leest, lees je over een vrouw die een prima jeugd heeft gehad, het goed doet, maar dat zij nog steeds heel hard werkt om haar eigen boontjes te doppen en die zich heel kwetsbaar kan opstellen. We zien vaak het eindplaatje, maar niet de weg er naar toe. Alleen dat al, is een mooie les.
Praktische informatie
Titel: De Kracht van Keuze
Ondertitel: De vragen die ik mijzelf stel om te blijven kiezen voor wat mij gelukkig maakt
Auteur: Kelly Weekers
Uitgeverij: Moonshot Publishing
ISBN: 9789090359830
Aantal bladzijden: 186 (paperback)
Prijs: 21,99
Te bestellen bij de boekhandel of Bol.com
Let op: Als je voor 30 juni 2022 dit nieuwste boek van Kelly Weekers in huis hebt, kun je met een persoonlijke code toegang krijgen tot de online masterclass: ‘De Kracht van Keuze”.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter