Wat eet jij tijdens de lunch? Het is het beste om te variëren, dus door af en toe een cracker te eten of de andere keer een salade. Maar ook brood is prima als lunch, bijvoorbeeld deze rozijnenbroodjes van spelt. Erg lekker en een gezonde keuze!
Ingrediënten voor drie spelt-rozijnenbroodjes:
- 250 g speltmeel
- 125 ml lauw warm water
- 1 tl baking soda
- 40 g ongezwafelde rozijnen
- 20 g pompoenpitten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Voeg de speltmeel en het water samen. Kneed het deeg ongeveer 2 minuten.
Was de rozijnen. Voeg nu de baking soda en de rozijnen toe en kneed het deeg nogmaals 3 minuten goed door. Verdeel het deeg in 3 stukken. Maak van ieder stuk een bal, druk deze iets aan met je hand en bestrooi deze met de pompoenpitten.
Snijd met een mes een snee in de bovenkant. Bak de broodjes af in 20 minuten. Eet smakelijk!
(Voor de oplettende lezer, de foto hierboven is gelijk genomen nadat ze klaar waren vandaar dat het lijkt alsof het deeg ‘nat’ is. Dit trekt daarentegen van zelf weg, aldus Annemiek.)
Met dank aan Annemiek van MOOI gezond! Zie haar profiel hieronder.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter