Wist je dat paprika vol vitamine C zit? Vooral de rode paprika. Een ander voordeel is dat het weinig calorieën bevat. Dus je kunt met een gerust hart genieten van deze salade van gegrilde paprika.
Ingrediënten
- 1 rode en 1 gele paprika
- 250 gram kerstomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 hand verse basilicum
- zout, peper
Bereiding
Verwarm de grill voor op 200 graden. Leg de paprika’s in zijn geheel op een ingevette bakplaat in de oven op ongeveer 225 graden.
Draai de paprika’s af en toe om, zodat ze aan alle kanten goed grillen (als je wilt dat het sneller gaat, kun je de paprika’s ook halveren). Dit duurt ongeveer een half uur (houd het goed in de gaten, de ene oven gaat sneller dan de andere).
Snijd de kerstomaatjes in vieren en doe ze in een ovenschaal met de olijfolie, knoflook, basilicum, zout en peper. Zet dit ook in de oven (kan onder de bakplaat waar de paprika’s op liggen).
Haal de paprika’s uit de oven als de schil zwart is en laat afkoelen in een plastic zak. Laat de tomaten in de oven staan (maximaal 45 minuten).
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s en doe de paprika in kleine stukjes in een kom.
Als de tomaatjes goed zacht zijn, haal je ze uit de oven en meng je ze met de paprika’s. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met gegrilde stukjes brood.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter