Een verrassend recept voor op de barbecue! Gegrilde sardines, rucola en pijnboompitten.
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- 12 verse sardines
- zakje rucola
- 50 gram pijnboompitten
- knoflook (2 tenen)
- sap van 1 limoen
- peper en zout
- flinke scheut olijfolie
Bereiding
Fileer de sardines. Let op dat deze sardines nog wel aan elkaar zitten bij het staartje. Pureer de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een tapenade. Vul de sardines met de tapenade en leg ze 20 minuten op de barbecue. Voel de sfeer van een mooie zomeravond!
Bij minder mooi weer kun je de sardines ook in de oven doen (voorverwarmd op 180˚C.)
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024