Een verrassend recept voor op de barbecue! Gegrilde sardines, rucola en pijnboompitten.
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- 12 verse sardines
- zakje rucola
- 50 gram pijnboompitten
- knoflook (2 tenen)
- sap van 1 limoen
- peper en zout
- flinke scheut olijfolie
Bereiding
Fileer de sardines. Let op dat deze sardines nog wel aan elkaar zitten bij het staartje. Pureer de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een tapenade. Vul de sardines met de tapenade en leg ze 20 minuten op de barbecue. Voel de sfeer van een mooie zomeravond!
Bij minder mooi weer kun je de sardines ook in de oven doen (voorverwarmd op 180˚C.)
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
- De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023
- Wat hebben mitochondriën te maken met een gezonde leefstijl? - 7 maart 2023