Met bloemkoolrijst of broccolirijst heb je een zeer goed alternatief voor rijst- en pastamaaltijden. Heel gezond én koolhydraatarm.
Vorige keer schreef ik al dat ik blij ben met de nieuwe broccoli- en bloemkoolrijst van Bonduelle. Je vindt de kant-en-klaar zakken (zonder toevoegingen) op de vriesafdeling van veel supermarkten. Als je dit op voorraad hebt, kan je snel een gezonde maaltijd maken. Zoals deze zomerse Italiaanse rijstsalade. Lekker bij de avondmaaltijd (of de barbecue), maar zeker ook heel geschikt als gezonde lunch!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (400 g)
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 bol mozzarella (125 g)
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 50 g rucola-sla
- 1 citroen
- zout en peper
Hoe maak je deze Italiaanse rijstsalade klaar?
1 Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.
2 Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes.
3 Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.
Eet smakelijk!
Tip Vervang de mozzarella ook eens door feta.
Met dank aan Bonduelle dat wij dit recept mochten delen.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Voeding en hooikoorts, wat is juist goed om te eten en wat niet? - 13 april 2025
- Hoe kan ik meer lachen in het dagelijks leven? - 1 april 2025
- Hoe groot is de kans op huidkanker na verbranden? - 30 maart 2025
Laat een reactie achter