Bloemkool is hot. Ik zit in een Facebook groepje en daarin zien we allerlei verschillende varianten van bloemkool voorbij komen. Zelf eten we tegenwoordig ook veel meer bloemkool op nieuwe manieren. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met bloemkoolrijst. Het is echt heel makkelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- Een flinke bloemkool
- Schep (kokos)olie om in te bakken
- Zout en peper naar smaak
Extra nodig
Keukenmachine Zelf ben ik gek op mijn kleine keukenmachine van Moulinex. Daarin kun je ook heel goed bloemkoolrijst maken.
Bereiding
Was de bloemkool en hak deze klein in de keukenmachine. Daarna kun je de bloemkool ongeveer 15 minuten bakken in een wok. Liefst een grote wok, omdat het best veel kan zijn.
Daarna kun je er een heerlijk sausje bij maken. We hebben het van de week gegeten met spitskool uit de oven, stukjes kipfilet en een sausje van cashewnoten en ketjap. Even globaal deze bereiding:
- Maak een marinade van 4 eetlepels ketjap, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel komijn en 1 theelepel koriander
- Snij de spitskool in 4 stukken en giet de marinade er over
- Doe de spitskool in een voorverwarmde oven – 25 minuten ongeveer tot het lekker zacht is.
- Bak de rijst en kipfilet. Ik heb een beetje zout, peper en kerrie gestrooid over de kipfilet.
- De marinade heb ik aangevuld met 3 eetlepels cashewnoten pasta. Dit heb ik verwarmd tot een lekker sausje.
Het was erg lekker, al ziet het er op de foto niet zo heel aantrekkelijk uit, als ik zelf mag zeggen 😉
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter