Maak zelf een heerlijke lasagne met kalkoenfilet. Dit is veel minder vet dan als je gehakt gebruikt. En bovendien gebruik je geen pakjes en zakjes, maar allemaal verse ingrediënten.
Hoe maak je deze slanke lasagne?
(voor 2 personen)
Ingredienten:
- 300 g kalkoendijfilet
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels gezeefde tomaten
- 130 gram rode paprika
- 80 gram prei
- 200 gram cherry tomaten
- 100 g witte champignons
- 2 bollen mozzerella
- 2 takjes basilicum
- 4 lasagne bladeren (ekoplaza)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kalkoendijfilet in stukjes. Pers de knoflook uit en hak de ui fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de kalkoen, ui en de knoflook hierin voor 15 minuten. Keer het regelmatig om.
Was de basilicum en hak deze fijn. Was de paprika en snijd deze in blokjes. Was de prei, champignons en de cherrytomaten, snijd deze allemaal in dunne schijfjes. Voeg deze bij de kalkoen, laat dit weer 15 min opstaan en voeg dan de gezeefde tomaten en de basilicum erbij. Laat dit geheel nog een paar minuten sudderen.
Snijd ondertussen de mozzerella in dunne plakjes. Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de helft van de kalkoen (met groentes) over de bodem. Hierna volgen 2 lasagnebladeren. Op die 2 lasagnebladeren verdeel je de plakjes van 1 mozzerella. Hierna volgt 1 lasagne blad die je in het midden (horizontaal) neerlegt. Je verdeeld nu de overige kalkoen (met groentes) en legt hier boven op weer een lasagne blad. Verdeel de laatste plakjes mozzerella en de extra plakjes tomaatjes hierover.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne voor 30/35 minuten af.
Eet smakelijk!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter