Dat aardbeien gezond zijn weten we natuurlijk allemaal. Tijdens het aardbeienseizoen zijn ze ook heerlijk zoet. Maar het is ook leuk om er eens wat anders mee te doen.
Aardbeien met een twist
Wil je eens gezond snoepen? Ga dan eens aan de slag met aardbeien en zwarte chocolade. Vorige week hebben we chocolade fondue gemaakt met aardbeien (en banaan en druiven). Kinderen zijn hier ook dol op. Het is een feest na een dinertje voor iedereen!
Wat is zwarte chocolade?
Zwarte chocolade is chocolade met een cacao percentage hoger dan 72%. Hoe hoger het percentage hoe gezonder de chocolade. Er zijn chocoladerepen met een hoog percentage die iets romiger zijn dan andere. Zelf vind ik zo’n romige chocolade erg lekker. Bijvoorbeeld van het merk Bio+.
Waarom is zwarte chocolade gezond?
Zwarte chocolade is zo gezond omdat er een antioxidant in zit. Het gaat specifiek om flavonoïden. Deze flavonoïden zijn hebben een positieve invloed:
- op je bloeddruk
- je cholesterolgehalte
- tegen veroudering
- je aderen, door minder aderverkalking & het verwijderen van je aderen.
- werken ontstekingsremmend
Een mooi lijstje dus. Nu het eenvoudige recept:
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 100 gram zwarte chocolade
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Dat kun je doen door een pannetje in een grotere pan te zetten met water erin. Zorg ervoor dat de chocolade niet gaat koken. Dat gaat niet snel als je au bain marie aan de slag gaat. Zet je de pan rechtstreeks op het vuur, dan kan het wel gebeuren dat de chocolade gaat koken.
Was de aardbeien en houdt de kroontjes er op. Daar kun je de aardbeien mooi vastpakken. Doop ze in de chocolade en zet ze op z’n kop op een bord te drogen.
Zet de aardbeien een half uurtje in de koelkast, zodat de chocolade goed uitgehard is.
Het recept voor het chocoladefondue is ongeveer hetzelfde, alleen dan kun je de steeltjes er af halen en hoef je het niet in de koelkast te zetten.
Dat kan natuurlijk ook met andere vruchten, zoals stukjes banaan of frambozen. Maar ook lekker met nootjes.
Genieten maar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter