Mijn vader is betrokken bij een project voor wederopbouw van Haïti. Vanuit die invalshoek heeft hij gevraagd of ik iets wilde doen voor de promotie van de speciale cookers om op gezonde wijze te koken op houtvuur. Op de camping konden we eens koken met zo’n speciale cooker. Natuurlijk kozen we voor een typisch Haïtiaans gerecht met kip en paprika.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenpoten
- 4 pittige chipolataworstjes
- 3 kleuren paprika’s
- 2 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel honing
- paprikapoeder, peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Dit kun je natuurlijk in een normale braadpan doen of in een slowcooker. Bereidingstijd is ongeveer 1 uur.
Kruid de kip met de paprikapoeder, peper en zout. Snij alle groente klein. Braad de kip en de worstjes in de olijfolie aan, zodat de kip rondom lekker bruin wordt. Doe vervolgens alle groente er bij. Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen op een laag vuur. Je kunt eventueel wat water of kippenbouillon in de pan doen, als het te droog wordt.
Lekker met rijst!
Kijk ook even op de pagina over het project gezond koken op hout in Haïti.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter