Jenny en Vanessa presenteerde ons gisteren met trots hun vernieuwde website: de gezonde markt. Reden genoeg voor een lekker taartje dacht ik zo 😉
Deze suikervrije perentaart is eigenlijk een verantwoorde versie van één van mijn favorieten: tarte tatin. Ik heb hem inmiddels al vele malen gemaakt want hij is zoooo lekker! Heerlijk klef en zoet (ondanks dat er bijna geen vet en geen suiker in zit!).
Ingrediënten (kleine springvorm = 6 personen)
- 1 á 2 rijpe peren
- 2 x 100 = 200 gr zachte dadels, ontpit (= ongeveer 8 stuks)
- 2 x 25 = 50 gr kokosolie (4 el)
- 2 el water
- 1 kleine banaan
- 2 tl kaneelpoeder
- 60 gram boekweitmeel
- 45 gram amandelmeel
- 50 ml vers geperst sinaasappelsap
- 75 ml ongezoete amandelmelk (of rijstmelk)
- merg van 1 vanillestokje
- 1 grote (of 2 kleine) gedroogde vijg(en) (heb je die niet, voeg dan 2 el rozijnen of wat gedroogde pruimen toe)
- handje geschaafde amandelen (ongebrand en ongezouten)
Hoe maak je het (15 min – oventijd 45 min)
- bekleed een kleine springvorm (18 cm) met bakpapier (ook de randen), dit gaat het makkelijkst als je een heel klein beetje olie in de vorm doet zodat het bakpapier tegen de rand blijft plakken
- meng de helft van de dadels (100 gr, 4 stuks) met de 25 gr kokosolie, 2 el water en de banaan in de keukenmachine tot het een gladde massa
- verdeel het mengsel over de bodem
- schil de peren en snij ze in plakjes
- leg de plakjes peer op het banaan/dadel mengsel en bestrooi met kaneel
- doe het sinaasappelsap, de melk, het merg van het vanillestokje, de gedroogde vijg (of rozijnen), de andere helft van de dadels en 25 gr kokosolie in de keukenmachine en maak er een egale massa van
- voeg het boekweit- en amandelmeel toe en mix tot het een egaal deeg (beslag) is
- giet het beslag in de springvorm en strijk glad met een spatel
- bak de taart in ongeveer 45 min op 175 graden gaar (hou voor een grote taart 50 á 60 min aan)
- laat de taart even afkoelen en verwijder de springvorm en het bakpapier
- leg een groot bord op de taart en draai de taart om
- bestrooi de taart met het amandelschaafsel
Eet smakelijk!
Dayenne (van Dayennes foodblog) bedankt voor je heerlijke recept!
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter