Met een goede tafelgril kun je bakken en grillen zonder vet te gebruiken. Op deze manier kun je dus op een gezonde manier magere maaltijden te maken. Alleen kruiden en specerijen om een gerecht lekker te maken.
Er zijn grillplaten met een vlakke en geribbelde plaat voor verschillende soorten gerechten. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht dat er vrij komt uit het gerecht kun je met of zonder ribbels gebruiken.
Lekker bakken of grillen
Op een vlakke grillplaat kun je vlees, vis, groente, eieren en pannenkoeken bakken. Op een geribbelde plaat kun je zowel bakken als braden en grillen.
Zelf gebruik ik de gril veel om even een broodje te grillen, tomaatjes of een lekker visje. Het is vaak ook makkelijk om even snel aan te zetten, zonder dat de oven op hoeft te warmen. Zo’n grillplaat is sneller warm.
Gezellig samen koken
Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om samen aan tafel hun eigen gerecht te maken. In plaats van gourmetten kun je ook met z’n allen op de grillplaat aan de slag gaan. Dan heb je niet zoveel boter of olie nodig als bij gourmetten.
Geef het geheel een chique tintje en ga met de kinderen aan de teppanyaki.
Een paar grilltips
- stevige vis kun je goed grillen, wrijf ze vooraf in met lekkere kruiden
- grill vlees dat snel klaar is, zoals bijv. biefstuk
- kleine tomaatjes kun je goed in z’n geheel grillen. Lekker zoet!
- aardappelpartjes met schil en rozemarijn, hmmm
- creatieve tosti’s kun je ook op de grill maken
Heb je ook nog tips? Schrijf ze dan hieronder op bij de reacties.
Nieuwsgierig naar grillplaten?
We hebben een paar links naar online shops voor je opgezocht
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Judith zegt
Leg een paar uitjes en dun gesneden knoflook ( hoe langer hoe lekkerder)op je plaat, leg daarna je vlees erbij,
Mmmm heerlijk