Soms heb ik even geen zin meer in brood en is het tijd voor kwark. Op dit moment is mijn kwarkperiode weer aangebroken. En ik wil graag een kwark receptje met je delen: de vloeibare appeltaart. Het is lekker als ontbijt of als lunch. Voor als je even geen zin hebt in brood.
Wat heb je nodig voor een kwark appeltaartje?
- havermout
- een appel naar keuze
- een klein handjevol rozijnen
- een klein handjevol noten naar keuze (ik gebruik walnoten en hazelnoten)
- honing
- kaneelpoeder
- olie (olijf, zonnebloem…)
- en natuurlijk kwark naar keuze.
Hoe maak je het?
Het is heel simpel. Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 200 graden. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen, noten en wat kaneelpoeder. Ja, kom ik weer aan met kaneel!
Vet een ovenschaal in met olie. Vul de ovenschaal met een dun laagje havermout en strooi een beetje honing over de havermout. De appelstukjes mogen op de havermout en meng alles door elkaar. Dan kan het de oven in.
(lees hieronder verder)
Houd het goed in de gaten en hussel alles af en toe met een lepel. Is ‘hussel’ een normaal woord? Ja! Door elkaar mengen, zegt de Nederlandse Encyclopedie. Goed. Het moet ongeveer een kwartiertje in de oven. Laat het daarna afkoelen. En klaar is Kees. Bewaar het, als het afgekoeld is, in een afgesloten bak.
Nu kun je morgenochtend of wanneer je maar wilt, genieten van de vloeibare appeltaart. Doe een paar scheppen kwark in een kommetje (of bordje, wat jij wilt) en gooi het havermoutspul eroverheen. Ik noem het havermoutspul omdat havermoutprut te oneerbiedig klinkt en ik geen mooiere benaming kan bedenken voor het… spul.
Nog even de kwark en het havermoutspul door elkaar roeren en smullen maar. Moet je dan eens ruiken. Heerlijk. Het ruikt echt naar appeltaart.
(lees hieronder verder)
Hoelang is het houdbaar?
Het havermoutspul is ongeveer 3 dagen houdbaar. Als ik het zondagavond maak, eet ik het maandag en dinsdag. Woensdag zou nog kunnen, maar donderdag is het niet meer lekker.
Eet smakelijk!
Roos (zie hier mijn website)
Laatste berichten van Roos Vlaar (toon alles)
- Vloeibare appeltaart maken met kwark - 5 september 2019
- De eikenprocessierups - 9 juli 2019
- Hoe gezond is kaneelthee? - 19 juni 2019
Laat een reactie achter